“Hvorend du er endt, så håber jeg, at det er bedre end her.”

Et manipuleret liv

dav
Fortælleren i Et manipuleret liv er Rache Lenn, som set på tegningen her. For mig er hun både styrke og ømhed.

‘Et manipuleret liv’ er en selvstændig bog, der foregår i samme univers som Mestenes-serien. Den handler om feminin styrke, seksualitet og det smukke i kærlighed. Både moderkærlighed, det tætte bånd i et venskab og den forelskelse, man ikke kan slippe.

I Et manipuleret liv følger vi livet i korpsene. Mere specifikt følger vi Rache Lenn, en 23-årig korpsbetvinger, som er forelsket i en anden kvinde, selvom det er imod Kastellets regler. Rache bliver fjernet på grund af det.

Da Rache fik sansen, kunne hendes familie ikke se hende som andet end et misfoster, til fare for alle. Regeringen så en mening med, hvad hun var blevet til. De hentede hende og gav hende et nyt liv. De lod hende bære et halsbånd med deres logo, så alle kunne se, at Rache tjente dem, at hun sammen med dem forbedrede verden.

De eneste krav, regeringen havde, var, at hun ikke brød deres kodeks: Hun skulle tjene dem med krop og sjæl. Hun skulle føde dem et barn. Hun skulle dø for dem, hvis det blev nødvendigt. Og hun skulle bære sin kontrollørs skjoldkrebs under huden, så han altid kunne fornemme, hvordan hun havde det.

Det gav mening for Rache. Indtil den dag de fjernede den pige, som Rache havde hemmelige følelser for. En kvinde må ikke elske en anden kvinde. Det er nondrætteri. En hån mod alt det som de ypperste i regeringen giver.

Rache forsøger at få styr på sit liv og komme tilbage på rette spor, men noget inden i hende siger, at alt det her er forkert, for selvom de har fjernet den pige, hun elsker, er følelserne for hende umulige at slukke.

89594995_536322697296252_3964420630010396672_n
Hvor Mestenes er en meget indadvendt fortæller, er Rache ikke bange for at sige sin mening. Som et lille funfact fik jeg lyst til at arbejde med den type fortæller, efter jeg havde læst Død verden af Louise Haiberg.

Et manipuleret liv blev skrevet tilbage i 2018, da jeg stadig arbejdede på Mestenes-serien bog 2 Under huden. Dengang var historien en måde at udforske Sydkystens univers og egentligt bare henvendt til mig selv. Det var en måde at få en anden fortællers syn på den verden, jeg har brugt år på at bygge op.

Det viste sig hurtigt, at Rache havde utroligt meget på hjerte, og jeg må indrømme, at jeg forelskede mig i måden, hun fortalte om sit liv. Hun var en meget anderledes fortæller end Mestenes og havde sin helt egen unikke stemme.

Ligesom Mestenes havde hun sine egne traumer, hun prøvede at bearbejde. Hendes liv havde ikke været let, og hun var nået til et punkt, hvor hun var nødt til at tage et valg.

Jeg valgte at vise starten af Raches historie til et par betalæsere og ventede spændt på, hvad de havde at sige. Var det kun mig, der elskede den her historie? Eller kunne den virkelig et eller andet?

Ud fra deres begejstring blev jeg bekræftet i, at Rache var en stemme, man havde lyst til at lytte til.

89615536_219963075818056_1041328173968523264_n
Som en del af et korps har Rache en kontrollør. Det er de sortøjede mennesker, der styrer Kastellet og området, de lever i. Her er en skitse fra en scene. Det er ydermere mit forsøg på at tegne det indvendige af en limousine.

I starten af 2020 begyndte jeg at omskrive fortællingen, så den kunne læses af folk, der ikke kender til Mestenes-serien i forvejen.

Jeg fandt nye betalæsere, der endnu ikke havde læst Mestenes-serien og med deres hjælp fik jeg rettet Et manipuleret liv til.

Mens jeg skriver dette, er jeg ved at skrive de sidste ord i slutningen af bogen.

En anden type research

Mestenes-seriens research har primært bestået af bøger om psykologi og børnetraumer.

I Raches tilfælde blev jeg nødt til at lære om våbenhåndtering, for jeg var meget afklaret med, at Rache sgu kunne finde ud af at forsvare sig selv. Hun var ikke bare en pyntedukke. Hun var en korpsbetvinger, der ikke behøvede andres hjælp for at udføre sit arbejde.

Derfor blev den mest omfattende research til Et manipuleret liv om våben. Tæt forfulgt af researchen om lægevidenskab og stofmisbrug.

Jeg er heldigvis så priviligeret, at en af mine venner arbejder i militæret, så jeg begyndte langsomt at opbygge min forståelse af våben. Sammen med den fik jeg side efter side af noter og skitser af, hvordan jeg kunne designe skydevåben til Kastellet.

vaaben
Et udsnit af min research om våben. Skitserne er tegnet af Nikolaj Bech, som har været en kæmpe hjælp til alt der hedder skydevåben og opbygning af korpsstruktur i Et manipuleret liv.

Som med alt andet research skulle jeg kun bruge toppen af det isbjerg, jeg fik lavet. Når jeg læser våbenafsnittene nu, kan jeg ikke lade være med at være lidt stolt over, at jeg har kunnet give Rache den erfaring.

Der hvor bøger og film/spil ofte adskiller sig er jo, at en bog er essensen af én persons erfaringer, men film og spil er sammenkoget af mange forskellige specialister. Derfor er det utrolig rart at kunne bringe noget nyt til mine bøger, som jeg nødvendigvis ikke selv forstod mig på, før jeg begyndte mit research.

90199089_220387605827797_4900426271621644288_n
En af skitserne i min skitsebog. Jeg prøvede at visualisere Rache og våben + få en idé om, hvordan jeg gerne ville have korpsuniformen.

Jeg glæder mig også til at få skitset mere, for jeg har selvfølgelig planer om at tilføje illustrationer i Et manipuleret liv, dog ikke helt på samme måde, som Mestenes-serien er illustreret.

Tanken bag Mestenes-seriens illustrationer er, at Axten står bag dem. Her vil det nok nærmere være større illustrationer, som … ja …

Nu får I jo at se, når jeg begynder at lave dem.

Hvornår udkommer Raches historie så?

Der er endnu ikke en fast udgivelsesdato på Et manipuleret liv. Dette skyldes, at Danmark er i lockdown på grund af Coronavirussen. Måske udgives bogen i slutningen af 2020. Måske i starten af 2021 🙂

Pas på jer selv derude. Jeg glæder mig til at dele Rache med jer, for jeg kan love jer, at det bliver noget helt særligt.