“Hvorend du er endt, så håber jeg, at det er bedre end her.”

Et manipuleret liv

dav
Fortælleren i Et manipuleret liv er Rache Lenn, som set på tegningen her. For mig er hun både styrke og ømhed.

‘Et manipuleret liv’ er en selvstændig bog, der foregår i samme univers som Mestenes-serien. Den handler om feminin styrke, samtykke, retten til egen krop, seksualitet og det smukke i kærlighed. Både moderkærlighed, det tætte bånd i et venskab og den forelskelse, man ikke kan slippe.

I Et manipuleret liv følger vi livet i korpsene. Mere specifikt følger vi Rache Lenn, en 23-årig korpsbetvinger, som er forelsket i en anden kvinde, selvom det er imod Kastellets regler. Kvinden, hun er forelsket i, bryder Kastellets kodeks, og Rache bliver fjernet på grund af det.

Bagsideteksten:

Rache tilhørte Kastellet fra det øjeblik, hun fik sansen. Hun bærer halsbåndet med deres mærke, og efter de valgte en mand til at befrugte hende, fødte hun dem et barn.

I Kastellets korps kan Rache gøre en forskel. Hun kan redde liv, ligesom hun selv blev reddet fra omverdenens had og dens frygt for sansen.

Men da hun forelskede sig i den smilende og rapkæftede Trea, begyndte alt at ramle.

Nu skal Rache bevise, at Kastellet kan stole på hende. Hvis ikke, mister hun alt. Også den i forvejen begrænsede kontakt til sin lille pige.

Bogens forside er udarbejdet af Julie Rønberg, der også har stået for Mestenes-seriens forsider. Ideen fik jeg tilbage i 2019. At have Rache portrætteret sammen med ‘Et manipuleret liv’s slyngede bogstaver, synes jeg, fortalte noget af bogens historie. Især med sprækkerne i den hvide facade bag hende.

89594995_536322697296252_3964420630010396672_n
Hvor Mestenes er en meget indadvendt fortæller, er Rache ikke bange for at sige sin mening. Som et lille funfact fik jeg lyst til at arbejde med den type fortæller, efter jeg havde læst Død verden af Louise Haiberg.

Et manipuleret liv blev skrevet tilbage i 2018, da jeg stadig arbejdede på Mestenes-serien bog 2 Under huden. Dengang var historien en måde at udforske Sydkystens univers og egentligt bare henvendt til mig selv. Det var en måde at få en anden fortællers syn på den verden, jeg har brugt år på at bygge op.

Det viste sig hurtigt, at Rache havde utroligt meget på hjerte, og jeg må indrømme, at jeg forelskede mig i måden, hun fortalte om sit liv. Hun var en meget anderledes fortæller end Mestenes og havde sin helt egen unikke stemme.

Ligesom Mestenes havde hun sine egne traumer, hun prøvede at bearbejde. Hendes liv havde ikke været let, og hun var nået til et punkt, hvor hun var nødt til at tage et valg.

Jeg valgte at vise starten af Raches historie til et par betalæsere og ventede spændt på, hvad de havde at sige. Var det kun mig, der elskede den her historie? Eller kunne den virkelig et eller andet?

Ud fra deres begejstring blev jeg bekræftet i, at Rache var en stemme, man havde lyst til at lytte til.

89615536_219963075818056_1041328173968523264_n
Som en del af et korps har Rache en kontrollør. Det er de sortøjede mennesker, der styrer Kastellet og området, de lever i. Her er en skitse fra en scene. Det er ydermere mit forsøg på at tegne det indvendige af en limousine.

I starten af 2020 begyndte jeg at omskrive fortællingen, så den kunne læses af folk, der ikke kender til Mestenes-serien i forvejen.

Jeg fandt ekstra betalæsere, der endnu ikke havde læst Mestenes-serien og med deres hjælp fik jeg rettet Et manipuleret liv til.

En anden type research

Mestenes-seriens research har primært bestået af bøger om psykologi og børnetraumer.

I Raches tilfælde blev jeg nødt til at lære om våbenhåndtering, for jeg var meget afklaret med, at Rache kunne finde ud af at forsvare sig selv. Hun var ikke bare en pyntedukke. Hun var en korpsbetvinger, der ikke behøvede andres hjælp for at udføre sit arbejde.

Derfor blev den mest omfattende research til Et manipuleret liv om våben. Tæt forfulgt af researchen om lægevidenskab og stofmisbrug.

Jeg er heldigvis så priviligeret, at en af mine venner arbejder i militæret, så jeg begyndte langsomt at opbygge min forståelse af våben. Sammen med den fik jeg side efter side af noter og skitser af, hvordan jeg kunne designe skydevåben til Kastellet.

Jeg fik dog først for alvor en fornemmelse af det, da jeg var ude på skydebanen.

vaaben
Et udsnit af min research om våben. Skitserne er tegnet af Nikolaj Bech, som har været en kæmpe hjælp til alt der hedder skydevåben og opbygning af korpsstruktur i Et manipuleret liv.

Som med alt andet research skulle jeg kun bruge toppen af det isbjerg, jeg fik lavet. Når jeg læser våbenafsnittene nu, kan jeg ikke lade være med at være lidt stolt over, at jeg har kunnet give Rache den erfaring.

Der hvor bøger og film/spil ofte adskiller sig er jo, at en bog er essensen af én persons erfaringer, men film og spil er sammenkoget af mange forskellige specialister. Derfor er det utrolig rart at kunne bringe noget nyt til mine bøger, som jeg nødvendigvis ikke selv forstod mig på, før jeg begyndte mit research.

Ligesom i Mestenes-serien satte jeg mig for at lave illustrationer, der kunne give noget særligt til bogen. Jeg ville på samme tid gerne have, at Et manipuleret liv havde illustrationer, der skilte sig ud fra resten af serien. Jeg endte med at lave skitser af bybilleder.

Hvornår udkommer Raches historie så?

18. September 2021!

Jeg glæder mig til at dele Rache med jer, for jeg kan love jer, at det bliver noget helt særligt.