“Efter jeg har trukket mine pupiller sammen, lægger jeg min hånd over låsen. Som tynde tråde trækker jeg sansen igennem min krop og ud i min håndflade. Bagefter går låsen op med et ‘klik’.”

Kun få børn får sansen, og de, der gør, bærer et halsbånd for at vise omverdenen, at de tilhører Kastellet. Børnene samles på specielle børnehjem og sendes ud i et system, hvor Kastellet lærer dem at bruge deres evner. Det eneste krav er, at børnene bliver underlagt en kontrollør.

Men hvordan ville en sådanne skole fungere?

Brev
Optagelsesbrevet til Roevel akademi sendes til elever, der har fuldført deres grundskole, og som lever op til akademiets standarder.

På Roevel akademi er der fire programmer. Disse opdeler de forskellige typer af elever, som skolen underviser: Kontrollører, skelsættere, omstillere og betvingere.

Kontrollørerne er Kastellets overklasse. De binder sig til andre elever for at opnå selve essensen af deres navn: at kontrollere.

Skelsætterne og betvingerne har meget tilfælles. De er begge børn, født ind i en dagligdag, der ændrer sig, når sansen vækkes i dem. Men hvor betvingerne kan bruge sansen, har skelsætterne brug for den. Sansen bliver deres livsenergi, og den ebber ud som tiden går.

Omstillerne er Kastellets eget svar på en betvinger. Væsken, som Kastellet giver dem, gør dem i stand til at få sansen, men sansen lader sig ikke tæmme og konsekvenserne af det, er elever, der er fanget i en ødelagt krop.

Fire elevtyper med baggrund2
Fra venstre mod højre: Betvinger, skelsætter, kontrollør, omstiller.

Som en del af et interaktivt univers kan du vælge hvilken linje, du selv vil være en del af, og tilmelde dig Roevel akademi. Så laver jeg et optagelsesbrev med dit eget personlige elevnummer. Brevene kan afhentes på bogmesserne, hvor Ulven og Uglen deltager:

2018

Selve illustrationen i Inkarnation rummer også mange aspekter af et univers, som man lærer mere og mere at kende igennem bøgerne.

Illustration med tal
Illustrationen i Inkarnation, første bog i Mestenes-serien. Illustrationen rummer mange forskellige aspekter af universet, som man lærer mere om igennem serien.

1: Kastellet styrer Sydkysten, og deres symbol er simpelt og genkendeligt. Cirklen med de 5 bjælker fra centrum dukker op på plakater, smykker og betvingernes halsbånd.

2:  Kastellet overlader magt og orden til kontrollørerne, mennesker, der fødes ind i slægter, hvor de får skjoldkrebs under huden. Skjoldkrebsene kan bruges til at fornemme andres sindsstemninger, når først båndet er oprettet.

3: Årets 13 måneder er delt op, så alle måneder har fire uger med syv dage i hver, undtagen Hal, festmåneden. Systemet på Sydkysten kan virke fremmed og mærkeligt, men de har fundet en opbygning, der passer deres behov. 1. uge i måneden hedder asta, 2. uge i måneden hedder geta, 3. uge i måneden hedder gesta, og 4. uge i måneden hedder ata. Har du fødselsdag d. 21., har du på Sydkysten fødselsdag 1. gesta.

4: Betvingere er sansetive, de kan bruge sansen og er derfor til fare for både dem selv og samfundet, hvis de ikke oplæres i deres evner. Når deres evner opdages, mister de retten til personlige ejendele, men på grund af Sydkystens kultur, må eleverne beholde deres gråstave. En gråstav er en tilskåret gren, hvor der ridses minder i.

5: Toglinjen viser nogle af de mere essentielle byer for Roevel Akademis elever. Det er den toglinje fra øen, Roevel Akademi ligger på, til byerne på fastlandet.